lördag 31 oktober 2015

Fålhagens vårdcentral nu på Stationsgatan

Hit till Stationsgatan har Fålhagens vårdcentral flyttat nu. På torsdag 5 november har de öppet hus kl 15-18 om man är intresserad av att lista sig där och vill se sig omkring först. Det är ett bra läge om man pendlar, och öppettiderna är ganska bra för pendlare också: kl 7-17 måndag-fredag. Här är en länk till deras hemsida: http://www.lul.se/sv/Vard-halsa/Sjukvard/Primarvard/Landstingets-vardcentraler/Vardcentral/Falhagens-vardcentral/

fredag 30 oktober 2015

Halloweenhelgen


OBS! Bilden ovan är äkta och ett resultat av att jag krockade med en gren i skogen när jag höll på med skogsparkour dvs. orienteering. Men i helgen är det dags för Halloween i Fålhagen och jag vet inte om det varit så mycket Halloween i Fålhagen förut men förra året, tack vare, eller på grund av, sonen så tog jag många promenader runt Fålhagen och upptäckte att det åtminstone 2014 var värsta Halloweenfebern i Fålhagen! Hoppas att det är så i år också :). Happy Halloween!

torsdag 29 oktober 2015

En fantastisk morgon i Fålhagen



I tisdags var det fantastiskt vackert i Fålhagen. Solen höll på att stiga upp när jag gick mot resecentrum.





onsdag 28 oktober 2015

Ät din glass i tid...


Nu ska ni få höra en liten historia om glass. Niina rensade lite i frysen och hittade då ett glasspaket vars bäst före datum var daterat till 2012. Ja, att då hitta ett glasspaket så där tre år efter att man borde ha ätit glassen kan vara en intressant upplevelse. Glassen lades i en skål eftersom förväntningen var att glassen skulle smälta...efter en hel vecka i skålen så hade inte glassen ändrat form alls. Helt sjukt! Vad har man i glassar?

P.S. Glassen var inte laktosfri så jag är helt oskyldig till detta slöseri av goda kalorier.

tisdag 27 oktober 2015

Informationstavlor...


Är det någon som sett den här tavlan fungera? Varje gång jag ska åka 804an från A3 så står det samma text på informationstavlen. Seriöst, är den någonsin igång?

lördag 24 oktober 2015

Ny möbelaffär i Fålhagen

Förra veckan öppnade en ny möbelaffär i Fålhagen. Det är Retromöbler som har öppnat på Strandbodkilen. De säljer designmöbler från 1900-talet och har enligt deras hemsida retromobler.se öppet torsdag, fredag och lördag. Jättekul att det äntligen öppnar något i den där lokalen som har stått tom ett tag!

Men på tal om möbelaffärer i Fålhagen, Style by Seiler som vi skrev om för ett tag sedan har redan lämnat Fålhagen. De har flyttat till större lokaler på S:t Persgatan. Det är ju kul att det har gått bra för dem.


fredag 23 oktober 2015

Välgörenhetsgala på Vaksala torg ikväll


Jag fick höra lite i sista sekund att Refugees Welcome ordnar en välgörenhetsgala på Vaksala torg ikväll, för att samla in pengar till Vi gör vad vi kan, som hjälper flyktingar. Bland annat ska Frantic Sunday och Dani M spela, och inträdet är "minst 100 kr", som går oavkortat till Vi gör vad vi kan. Konserten börjar kl 19.

torsdag 22 oktober 2015

Bil sprängdes på Torkelsgatan!

Vid midnatt natten till idag exploderade en bil på Torkelsgatan i Uppsala. Det var en kraftig smäll som väckte stora delar av kvarteret, enligt SVT. Vittnen ska ha hört en bil åka därifrån med tjutande däck. Enligt UNT var bilen dock en firmabil och branden/explosionen kan ha haft naturliga orsaker. Hur det än var så är det i alla fall inte varje dag sånt här händer i lugna Fålhagen!

onsdag 21 oktober 2015

När åtgärdar man det här?


Vet någon om det finns någon plan för att fixa asfalten här. Det kanske inte är världens största problem men åker man inlines så är det helt klart störande.

tisdag 20 oktober 2015

Fast på Strandbodkilen...


Egentligen skulle jag åkt inlines med sonen till förskolan igår morse men han bestämde sig för att sova lite extralänge. Det resulterade i att jag var tvungen att ta bilen till förskolan. Det var då jag såg den här lilla incidenten i korsningen Väderkvarnsgatan och Strandbodkilen. Ännu ett högt fordon hade underskattat sin höjd. Det börjar bli många fordon som gjort det. Undrar om man inte hade kunnat gräva lite djupare för att broarna skulle ha haft fri höjd så att säga, att alla möjliga fordon skulle ha kunnat ta sig den här vägen. Bara en fundering.

Bilderna har jag lånat av en kompis som också befann sig i samma korsning, ganska samtidigt som jag, dock inte med bil. Ja, i fall ni undrade varför jag har såna här bilder trots att jag körde bil.



måndag 19 oktober 2015

Ett tecken på att man är trött



Ja, ibland är man lite för trött för att klara av saker som i vanliga fall är helt automatiserade!

söndag 18 oktober 2015

Rovdjursinformation på tisdag

På tisdag 20 oktober arrangerar Naturskyddsföreningen en rovdjursinfoträff i Fålhagen! Närmare bestämt i Vaksalaskolans matsal, kl 18.30-21. Det är länsstyrelsens vilthandläggare Monica Eriksson som berättar om rovdjurssituationen i länet, med särskilt fokus på lodjur. Spännande, och högaktuellt också med tanke på björnen som sågs i Heby häromdagen :).

måndag 12 oktober 2015

Telefonkiosker ett minne blott...


Snart slipper man den här synen i Fålhagen eftersom telefonkioskerna kommer att försvinna helt inom kort. Det gäller att äga en mobiltelefon framöver.

http://unt.se/uppland/uppsala/snart-rings-sista-samtalet-3914719.aspx

söndag 11 oktober 2015

Dessa rulltrappor...


Jag tycker nog att rulltrapporna i resecentrum och stationsgallerian är väldigt ofta trasiga. Är de av sämre kvalitet än på många andra ställen eller vad beror detta på?

lördag 10 oktober 2015

Subjuice öppnar i Resecentrum


Jag vabbade i fredags och besökte apoteket i resecentrum och då upptäckte jag att det ska öppna ett nytt matställe som heter Subjuice. Spännande med nyheter! Någon som vet någonting mer?

måndag 5 oktober 2015

Skynda fynda

Idag och imorgon är det marknad på vaksala torg igen! Så gå dit om du inte var på mickelsmäss i örsundsbro i helgen :).

söndag 4 oktober 2015

Rally Uppsala över för i år...


Vi hade en helt fantastisk rallydag ute i lite mindre centrala delar av Uppsala igår. Solen sken och avgaserna luktade underbart. Det är fantastiskt med rally! Bilden ovan är från SS9 där vi hittade en mycket bra plats för att njuta av rallyljud och sladd. Hjärtat för rally var mitt i Fålhagen, på Vaksala torg och i fredags kunde man höra rallybilarna i Fålhagen när de körde tillbaka från de två första sträckorna. Jag ser framemot Rally Uppsala nästa år...för jag utgår ifrån att det blir rally här nästa år igen :).

En helt annan sak, är det någon som vet när och var man kan se folkrace i Uppland i höst? Eller är säsongen över? Jag har ju letat efter lämpliga tävlingar ett tag nu men inte riktigt blivit vän med hemsidan...

Här är en video från SS9...

lördag 3 oktober 2015

Cirkuslekparken med i UNT

UNT Helg har testat cirkuslekparken i Fålhagen och skriver bland annat att belysningen är bra, för då kan man leka där även mörka höstkvällar. Det håller vi med om, för nu blir kvällarna allt mörkare... Cirkuslekparken är en av sonens favoritlekparker i Fålhagen, så vi lär fortsätta hänga där under hösten. Som ni ser på bilden kan den även erbjuda softa miljöer för föräldrarna. Och jag gillar närheten till skogen också.


fredag 2 oktober 2015

De nya husen...



Snart är de klara med alla husen längs Stationsgatan och det är ju bra så att fotgängare och cyklisterna får det lättare att ta sig fram här. De nya husen är snygga på något skumt sätt. Fönstrena ser lite smala och underdimensionerade ut, men jag måste säga att de är stiliga. Husen alltså. Visserligen kostar en kvadratmeter i husen ungefär 50 000 kronor så det är ju lite saftigt. På bilden nedan ser du solcellshuset. Vad ska de vita husen heta? För övrigt så gillar jag att man blandar bostadsrätter (de vita husen) och hyreshus (det svarta huset). Det blir bra att folk träffar lite andra människor än dem som man annars umgås med. Nu väntar jag bara på att Juvelen ska bli klart för sen är väl Fålhagssiluetten klar, eller? 


torsdag 1 oktober 2015

Rally Uppsala på Vaksala torg


Imorgon börjar Rally Uppsala och rallyt körs igång på Vaksala torg som åter fungerar som huvudscenen för rallybilarna. Underbart! Jag ska ut och titta på rallyt på lördag. Kul att det händer saker i Fålhagen och Uppsala! Mer information hittar du här:
http://www.rallyuppsala.se/publik