söndag 30 juni 2013

En dikt om herrtoaletter


Avslutar junimånaden med en dikt om herrtoaletter. Dikten kom till när jag ännu en gång tvingades besöka en herrtoalett där man misslyckats med att träffa rätt. Är det bara jag som irriterar mig på sånt här?

Att besöka herrtoaletter kan vara en pina, 
då många börjat backa innan strålen slutat sina.
trampar i det kladdiga och blöta och vill ba grina.
Ser en typ med prilla och överaktiv blåsa flina.  


Hallo, man behöver inte ha klitta, 
för att  fatta att man ska sitta. 
Mannen, jag lovar - du får ingen smitta. 
Fast goda råd lär ändå kvitta.

För du har bestämt för att inte sitta. 

lördag 29 juni 2013

Uppsala 86ers vann igen



Det var en mycket spännande match mellan Uppsala 86ers och Tyresö och det hela avgjordes under sista kvarten. I början av matchen var Tyresö piggare men efter skadan på deras QB var matchen helt jämn. Tyresös och Uppsalas försvar spelade riktigt bra. Det fick bådas anfall att se sämre ut än vad de är. 

Matchen kändes mycket viktig för båda lagen och stundtals var det lite grinigt ute på gräset. Ja, det kändes som en slutspelsmatch där varje liten detalj skulle bli viktig. Uppsala 86ers lyckades blockera en punt och därefter göra blocken till en touchdown. Härligt! 

Jag hoppas på att jag fått se två lag som spelar i årets final. Det kändes som om att det kan bli så för idag såg jag den bästa matchen som Uppsala 86ers spelat på hemmaplan sedan jag började följa laget. Spännande! 

UNT:s rapport om matchen hittar du här: 


fredag 28 juni 2013

Så här firade jag midsommar i år


Det är svårt att träffa på björnar i skogen för trots denna varningsskylt så träffade jag inte på några björnar ute i skogen. Kanske berodde det på att jag konstant sjöng när jag gick i skogen. Men vad hjälper det när naturen ändå bestämmer sig för att försöka attackera mig. Huggormen nedan var ju väldigt nära att attackera. Den var nog inte så van vid att det gick människor i dess skog. Vilken attackposition! I Fålhagen har jag inte sett varken björnar eller huggormar.


Häromdagen såg jag hela TRE harar på gården. De var jättesöta. Inte som ormen på bilden ovan. Så länge det finns tydliga skillnader mellan vilda och tama djur så är de vilda djuren rädda för oss och därför är de svåra att träffa på i skogen. Det är nog mycket lugnare att gå i skogen än att gå ut en fredag kväll eller att köra bil för den delen. Jag för min del ska hålla mig till min lilla kanin. Visst är hon jättesöt på bilden där hon tigger efter någonting gott. 



Just det, jag firade inte midsommar i Fålhagen i år utan något högre upp i Sverige men nästa år ska jag vara Fålhagen trogen :). På tal om det, ska nog ut på balkongen för att njuta av en halvkalla morgonen.

torsdag 27 juni 2013

En gammal ICA-lokal?


Det är roligt när man får tips om saker från en tid när jag inte själv bodde i Fålhagen. Det sägs att det varit en Ica-butik i den här lokalen. Någon som vet mer? Vad hette Ica i Fålhagen? Är det någon som vet under vilken tidsperioden lokalen var en Ica-butik? All information är av intresse :).

onsdag 26 juni 2013

Blomstertid i Fålhagen


Jag passerar detta hus varje morgon när jag ska till bussen. Jag tycker att det är någonting väldigt sydeuropeiskt över bilden. Jag gillar att man satsar på att göra det fint i Fålhagen. Fortsätt med det :).



tisdag 25 juni 2013

Hur många klockor på perrongen?


En magisk kväll i juni tog jag en kvällspromenad på perrongerna i tåghagen :). Och då slogs jag av att jag såg så många klockor på perrongerna. Inte konstigt att resenärerna vet när tågen inte startar i tid. Hur många klockor ser du på bilden? Ett tips: min mobilkamera är kanske inte den bästa att ta grymma bilder med men alla vita runda detaljer på fotot är klockor. Hur många ser du?

måndag 24 juni 2013

Semestertider och kollektivtrafiken


Dagen efter midsommar är det många som börjar sin semester och kollektivtrafikens enkelhet sätts på prov på riktigt. Vi som pendlar varje dag har våra kort och det är oftast inga problem och de problem som uppstått har jag skrivit om tidigare. Jag har pendlat mellan Uppsala och Enköping i 10 år och aldrig någonsin har det fungerat så bra som i år! Moderna bussar och välplanerade turtider! Perfekt UL! Tack!

Nu när jag inte har ett giltigt busskort så har jag kommit i kontakt med de enstaka biljetterna och pris- och planeringskaoset kring det. På bilden ovan ser ni hur många olika biljettalternativ det finns. Med risk att låta sarkastisk så skulle jag vilja säga att valfriheten på UL:s biljettmeny är mer omfattande än vissa restaurangers urval. Jag tycker redan synd om turisterna. Hur ska man kunna välja rätt? Och då tänker jag bara på de inhemska turisterna. Det vore kanske lättare om UL skulle börja använda menyer lik de på pizzeriorna: Jag vill ha nummer 1 och då skulle man veta att man får en biljett till Arlanda och allting ingår så att man slipper betala extra för att kliva av på Arlanda.



Är biljettpriserna för krångliga så finns det naturligtvis hjälp att få. Se bara här. UL har en biljettguide som du kan använda dig av för att veta vilka kombinationer du ska ha om du åker till Stockholm som ovan eller till Arlanda som nedan. Jag tycker att det är bra att det finns ett billigare alternativ till tåget, nämligen bussen. Skönt. Sedan är det lite underligt att det kostar mycket mer att åka till Stockholm med pendeltåg än vad det kostar med SJ men det är en annan historia. Ett stort problem med pendeltåget är att det inte går att köpa rätta biljetter överallt.



Såna här automater har dykt upp på perrongen vid pendeltåget. De är sjukt många :)! Det är bra det. Jag hoppas att det skulle finnas sådana på alla perronger där man kan påbörja sin kombinerade resa med UL och SL. Finns de på alla platser? Och hur gör man om vill köpa en biljett i förväg för att ha för hemresan? 

Eftersom stadsbussarna tillhör UL:s  sfär så mailade jag  dem angående stadsbussbiljetter och undrade om man kunde köpa sms-biljetter utan registrering innan. Jag trodde i min enfaldighet att man skulle ha gjort det här så enkelt som möjligt. Läs mer här hur man gör i Uppsala: http://www.ul.se/Om-UL/Nyheter/Nyheter-for-SMS-fran-1-februari/. Jag kan bara säga att det var underbart enkelt att använda WyWallet i Kristianstads stadstrafik. Sjukt enkelt. Så enkelt borde det vara i Uppsala också. I väntan på det så fortsätter jag att betala med visakort när jag inte har ett giltigt pendlarkort. I väntan på att vi får någonting lik Accesskort till Uppsala. 


Jag förstår ju att det är svårt, om inte rent utav omöjligt att anpassa sig till allas specialkrav men jag tycker ändå att biljettsystemet ska vara så enkelt som möjligt för risken med ett alldeles för komplicerat system är att man inte betalar till slut eller att man betalar fel och får 1200 kronors extra avgift. Då börjar man nog snegla på bilen som ett alternativ till kollektivtrafiken och det kan inte vara målsättningen. 




Ta det nu  lugnt på semestern och tänk inte på jobbet. Det ska inte jag göra. Här kommer en underbar sommarlåt: http://www.youtube.com/watch?v=-6kvT2Kbt3U&list=PL2355E10C69AFA17D
Byt ut ordet reggae mot, säg schlager, dansband eller Tomas Ledin så har du en svensk semester. Nu kör vi! 

söndag 23 juni 2013

Vad är skillnaden mellan en kanin och en hare?


I sommar har jag varit ofta ute med Da Vinci (vår kanin). Da Vinci är en tamkanin på bild ovan. Nu undrar du säkert varför jag skriver om min kanin på en stadsdelsblogg. Det kan man undra men jag har som midsommarsyfte att fortbilda fålhagenbor i konsten att skilja tamkaniner från vildkaniner och harar. 

Tamkaniner har ofta sele på sig och ett koppel efter sig. Någonstans i närheten hittar du även tamkaninens husse eller matte. I vårt fall så är det de där figurerna som tillsynes helt omotiverat hänger runt soprummet trots att solen skiner och man skulle förvänta sig att de där skumma soprumsfigurerna skulle uppskatta solen mer. 

Tamkaniner är mer lättskrämda än vildkaniner eller harar av den enkla anledningen att de är mer ovana att skutta ute, särskilt om tamkaninen i vanliga fall bor inomhus. Det finns två vanliga fel som folk gör när de ska hälsa på en tamkanin, antingen så är de alldeles för ivriga och använder dessutom alldeles för höga toner eller så försöker de smyga sig på kaninen. Det funkar inte heller eftersom kaniner är djur som i vanliga jagas av alla. Därför springer kaninen iväg. Har du någonsin tittat på ett naturprogram där man visar hur kaniner eller harar inte blir någon annans mat? Nej, tänkte väl det. Så oron är befogad. 



På videon ovan ser du fålhagenharen tugga gräns på gården. Tyvärr så var det mörkt och avståndet mellan haren och vår balkong var stort så det blev lite mörkt men det går att se att haren är mycket större än vad kaniner brukar vara.  På videon nedan ser du Da Vinci på väg in i rätt trapphus. En smart kanin :). 


Så kära fålhagenbor, nu hoppas jag att ni kan skilja på en kanin och en hare :). Annars så är det bara att titta på videorna så löser det sig. Glad midsommar! 

lördag 22 juni 2013

Magiska bilder från den 14 juni


För drygt en vecka sen var jag på en kvällspromenad i Fålhagen och perrongen. Medan jag gick under taket här så började det regna. Regn på ena sidan och sol och regn på andra sidan. Det var riktigt häftigt.

Den 14 juni var verkligen en konstig dag för å andra sidan så var det jättefint och så kom regnskurarna helt plötsligt och väldigt snabbt. Lyckligtvis så var regnskurarna ganska kortvariga. 





fredag 21 juni 2013

Parkera schyst i Fålhagen och en irriterande cykelgrej


Det ska bli intressant att se om felparkeringarna vid Frodetrappan minskar när Frodeparken är färdig. Jag hoppas på det. Jag tycker att det är väldigt oschyst att låsa fast sin cykel så här. Man blockerar ju hela parkbänken. Visserligen så går cykeln att flytta på men att låsa fast den i en parkbänk är inte schyst. Just nu är avsaknaden av cykelparkeringar vid Frodegatan ett problem som gör att folk parkerar fel.

En annan cykeldetalj som jag uppmärksammat mer och mer på sistone är hur många gånger man måste byta sida som fotgängare om man ska ta sig till stadsparken och då bortser jag ändå byten som beror på ombyggnationen på Strandbodkilen. Det finns flera kritiska sidobyten på vägen mot stadsparken som gör att cyklister och fotgängare riskerar att krocka med varandra. Jag tycker att kommunen borde satsa på att göra cykelvägarna så kontinuerliga som möjligt. Vad hände med cykelmotorvägarna?

torsdag 20 juni 2013

Ett elskåp som blivit ett barskåp


Är du ute efter en häxblandning? I korsningen Väderkvarnsgatan och Ymergatan finns det ett elskåp där man hittar halvfulla flaskor av olika sorter av alkohol. Varför lämnar man sin halvfulla flaska här när det är långt kvar till stan? Är det så att någon tar taxi härifrån till stan? Naturligtvis var det inga flaskor där just när jag skulle fota elskåpet :). Men annars så tycker jag att man ska ta hand om sin flaska. Det är faktiskt alkoholmissbruk att inte tömma hela flaskan!

onsdag 19 juni 2013

Cyklisterna 1 - Kommunen 0


När 774an stannade mittemot cyklarna här så kunde jag irritera mig på folk som parkerat sina cyklar här. Nu har ju 774an bytt hållplats så de här cyklarna stör inte mig längre. Trots att man saknat cykelställen här så har folk ändå parkerat här och trots den orange skylten så har man fortsatt parkera här. Nu verkar det som att kommunen gett upp för igår såg jag en man hålla på med cykelställen ungefär vid bussen. Jag tror att det betyder att det kommer att bli "lagligt" att parkera här. Skönt, även om jag inte själv jublar över placeringen.

tisdag 18 juni 2013

Containern på Vaksala torg


Mitt i Fålhagen har varit lite sega med att skriva om containern på Vaksala torg men i lördags åkte jag inlines dit för att ställa några frågor. Kommunens container kommer att vara tillgänglig på lördagar så att torghandelsskräpet kommer till rätt ställe på en gång så man slipper storstäda på söndagarna. Det är smart av kommunen! Bra där! Det är mycket renare på torget redan på lördag. Det är kanonbra! Containern kommer att finnas på torget hela sommarsäsongen (enligt uppgifterna) och containern är bara för torghandelsskräpet. Bara så ni vet.


Ska passa på att göra reklam för betongytan precis framför UKK. Där är det skönt att åka inlines. Testa! Och ni ser hur rent det är en lördag eftermiddag, trots torghandeln. Containern gör skillnad! Tack kommunen!

måndag 17 juni 2013

Def Leppard på Vaksala torg


Snart kommer de hit! Def Leppard! Har du bokat biljetter eller ska du gå och se Def Leppard eller letar du redan efter vart du lagt dina öronproppar :)? Det kör runt en rullande reklam i Uppsala.

Mer om detta:
http://welcomeuppsala.se/event/def-leppard/

söndag 16 juni 2013

Rulltrappan fungerar men...

Igår kunde jag konstatera att rulltrappan inne på Resecentrum fungerar igen. Det känns jättebra. Tyvärr så har en av dörrarna till centralpassagen gått sönder och vägrar öppna sig. Jag hoppas att de reservdelarna inte dröjer lika länge som rulltrappans :).

lördag 15 juni 2013

Multiarenan i Uppsala


En del av Fålhagen har gett sitt namn till Uppsalas hockeylag och med den motiveringen att Almtuna är en del av Fålhagen skriver jag detta inlägg. Jag erkänner att motiveringen är aningen svag men mitt hockeyintresse stort. Jag har varit på flera matcher i Gränby ishall och den är väldigt omodern så det behövs en ny hall.

Jag vill gärna att man bygger en ny arena men jag undrar om inte kostnaderna är lite för höga. Kostnader och framför allt hur man tänker täcka dem verkar vara en lika välbevarad hemlighet som receptet på spettekakor.   Uppsala kommun ska stå för 150 miljoner kronor men varifrån resterande 600 miljoner kronor ska komma ifrån verkar det vara få som vet. Jag vill gärna att man ersätter den gamla ishallen i Gränby med en ny, men jag undrar hur det är med kostnaderna. Vad är det som kostar? Jag är nyfiken, är det någon som vet?


Förresten, upptäckte detta på UNT:s hemsida. Man kommer in gratis på Uppsala 86ers matcher om du uppfyller vissa krav:
http://www.unt.se/untkortet/erbjudande/erbjudande.aspx?id=2461528

fredag 14 juni 2013

Fira midsommar i Fålhagen

Bor ni i Fålhagen och vill besöka en midsommarstång? Då är det bra att veta att Flora-Linnéa koloniträdgårdsförening har ett midsommarfirande som är öppet för allmänheten. Här är deras hemsida: http://www.floralinneauppsala.se/Medlemmar/index.html. Detta visste vi inte förra året när vi skrev att det inte går att fira midsommar i Fålhagen :).

torsdag 13 juni 2013

Rapportera skräp till UNT

Vi har tidigare klagat på att det finns för få papperskorgar i Fålhagen. Kanske kan kommunen göra något åt det om de ser att folk istället slänger sitt skräp på marken. Även om Fålhagen är en prydlig stadsdel ser jag enligt mig själv alldeles för ofta skräp på marken. Därför är UNT:s sommarsatsning intressant tycker jag: de vill granska hur skräpigt Uppsala är och ber alla läsare mms:a in bilder på skräpiga platser till 72018. Vi får se om det kommer in mycket bilder från Fålhagen.

onsdag 12 juni 2013

Bra hemvård i Fålhagen

SVT rapporterade förra veckan att hemtjänstens scheman i Uppsala inte går ihop. Men hemtjänsten i Fålhagen berättade några dagar senare i UNT att den bilden inte stämmer i Fålhagen. Där hinner man med alla besök som man ska göra, trots att man låter besöken ta den tid de tar. Besök kan även bli kortare än beräknat, berättar en av hemtjänstassistenterna, och då kan den tid som blir över användas till ett besök som kräver mer tid.

Där tror jag att hemtjänsten i Fålhagen har kommit på något viktigt i dessa stressade tider: jag  tror att om man stressar för mycket får man ännu svårare att hinna med allt. Det är bättre att lugna ned sig och låta saker ta den tid de tar, för då kan de visa sig ta mindre tid. Men det är lättare sagt än gjort. Klart är i alla fall att Fålhagens hemvård är den som fått högst betyg i kommunens kundundersökningar. Vi bor i en stadsdel som är bra att åldras i alltså.

tisdag 11 juni 2013

Parker och kultur


Vi var på ett bröllop i lördags. Inte i Stockholm utan i Skåne. Det var riktig trevligt att besöka Skåne som bjuder på mycket varierande natur. Kivik visade sig vara en helt underbar del av Sverige. Vilka böljande former och alla dessa äppelträd. På bilden ovan ser ni dock en ek från 1500-talet med omkrets på nästan 9 meter som vi såg i en trädpark.

Jag skrev nyligen att vi ska se till att värna och utveckla våra parker. Gräsmattan på Fålhagens IP ska vi bevara som den är, kanske kunde man ha ett utegym där med utsikt över domkyrkan och slottet. Men gräsområdet runt Bäverns backar kunde man göra till någonting lik det som vi såg i Kivik. En trädpark. I Kivik har man hela 3000 olika trädsorter och det kanske inte går att göra i Uppsala men tänk er en park med träd. Inga buskar där konstiga typer kan gömma sig utan riktiga träd! Skog mitt i Fålhagen. Det vore nåt. Det var helt underbart lugnt att gå runt i trädparken i Kivik för det enda man hörde var fågelläten. Vilket lugn. Sådant uppskattar man efter en tuff arbetsdag eller kanske en hel arbetsvecka.


Våra kompisar hade råkat planera sitt bröllop till Sweden Rock-helgen så det var inte helt enkelt att hitta hotellrum i östra delarna av Skåne. Vi brukar alltid försöka maximera våra resor och nu hade vi läst att Eddie Meduza-utställningen var på tillfälligt besök på kulturmuseet i Växjö, så vi passade på att köra förbi där på vägen till Skåne. Hen som sålde biljetterna var jättetrevlig. Jag anar dock att hen inte är helt nöjd med att vi"ungdomar" kommer till kulturmuseet bara för att se Eddie Meduza-utställningen och inte för att upptäcka  glashistorian i bygden. Därför lovar jag att vi nästa gång ska gå genom hela museet.

Batra och Betnér är väl närmast folklig kultur som besökt Fålhagen. Kanske skulle UKK bjuda på några andra kulturella upplevelser av folklig karaktär :). 





måndag 10 juni 2013

Fålhagens eget tåg

Nu är sommaren här och Lennakatten rullar på för fullt. Det är ett tåg som man som Fålhagenbo kanske har en särskild relation till eftersom den rullar igenom vår stadsdel. Visst är det förresten något gulligt över att det står "Lennakatt" på tavlan över avgångar :). På bilden nedanför ser ni Lennakatten när den precis har passerat över Strandbodgatan. Lite paparazziaktig bild, smygfotad nerifrån trottoaren :).

Lennakatten går varje söndag och helgdag mellan 2 juni och 15 september 2013. Tidtabellen hittar ni här: http://www.lennakatten.se/res-med-oss/tidtabeller.html.

söndag 9 juni 2013

Vad hände med Linnéas skafferi?


Känner ni igen det här skyltfönstret? Det är från korsningen Ymergatan-S:t Göransgatan, och vi har bloggat om det förra året eftersom det stod "Här önskar Linnéas skafferi öppna under 2012". Nu är skylten borta, men möblerna kvar. Är det någon som vet vad som händer med lokalen? Jag har tänkt fråga om jag skulle se någon där, men jag tycker man ser folk där mer och mer sällan. Läsare har också hört av sig till oss och undrat hur läget är. Så är det någon som vet vad lokalen kommer att användas till så hör gärna av er!

lördag 8 juni 2013

Cola och russin i trappan


Efter ett mycket trevligt besök på Dryck gick vi hem genom Resecentrum. Det var bedrövligt att se trappan som dränkts i cola och vad jag tror var russin. Kan ha varit även polly som man trampat på. Självklart hade man inte städat efter sig. Jag kanske är gnällig igen men det vore trevligt om fler faktiskt tog ansvar för våra gemensamma utrymmen. Så min uppmaning till alla blir: Städa efter dig!

fredag 7 juni 2013

Dryck - en kvalitetsrestaurang nära Fålhagen


En kvalitetsrestaurang har smugit sig in i närheten av Fålhagen. På Olof Palmes plats 4 hittar du Dryck, en restaurang i toppklass där maten och servicen är riktigt bra. Man behöver inte längre ta sig hela vägen till en restaurang i närheten av Trefaldighetskyrkan för att njuta av kvalitetsmat och service. Prismässigt ligger de här två restaurangerna väldigt nära varandra.




En cider till en råbiff liggande på ett äpple! Jag brukar inte gilla cider men den här var ju tillräckligt torr men inte vansinnigt torr, som den cidern jag fick av en darrande fransman under Paris maraton. Och det var tur att jag åt min första viltråbiff just på Dryck för den var riktigt god!




Efter råbiffen var det dags för lammlägg. Det har varit mode att på restaurangerna i stan att dränka lamm i någon form barbequesås som totalt tar över lammsmaken. Det behöver man inte vara rädd för på Dryck! Såsen är god, lätt och det mörda lammköttet fullständigt smälter i munnen. Det sköljer man ner ett med mycket kraftigt rödvin från Italien.

Mer om Dryck kan du hitta på deras hemsida:
http://www.dryckuppsala.se/






torsdag 6 juni 2013

Krock igen



Har länge tyckt att man borde ha en rondell här för korsningen är livsfarlig.

http://www.unt.se/uppsala/motorcykel-och-bil-i-krock-pa-falhagsleden-2456281.aspx

En jättesnygg bil


För ett tag sen blev jag mållös. Jag såg en jättefin bil i Fålhagen. Det var någonting med bilens utseende som gjorde att jag blev helt mållös. Visst är den snygg? Den är väldigt tydlig med sin identitet. Den skriker: Här är jag och jag är Bentley, ingen jantebil. Idag firar vi Sveriges nationaldag. Det är en dag som fortfarande söker sin identitet för trots att staten Sverige är mycket äldre än bilmärket Bentley så är man fortfarande lite osäker på hur nationaldagen ska firas. Hur lyckas man bevara sin identitet som ett gammalt land samtidigt som man vågar förnya sig lika kraftigt som Bentley, utan att bli bara ett land i mängden. Det är en intressant fråga.

Ha en skön nationaldag!


onsdag 5 juni 2013

Parker under utveckling - påverka i tid


Nu verkar det vara mycket på G kring parkerna i Uppsala. Som en varm källa dyker frågan om parker upp då och då och är het en stund för att sedan svalna bort och bli bortglömd. Den här gången hoppas jag dock på att man utvecklar parkerna i Uppsala. Parkerna är viktiga för vårt välmående. Ju mer centralt man bor, desto viktigare är det att kunna koppla av i naturen, höra fåglarna sjunga och känna vattnets speciella, lugnande resonans. Eftersom Fålhagen saknar några riktiga parker så blir stadsparken väldigt viktig för mig. Mer om stadsparken lite senare.

Just nu vill man även göra om engelska parken bakom Carolina Rediviva. Det ska bli spännande att se hur det blir. Just om den parken har jag inga bestämda åsikter om förutom att den p.g.a. sin engelska karaktär ska ha högt gräs och det är lite besökarfientligt.
Mer om engelska parken: http://www.unt.se/uppsala/hur-vill-du-ha-engelska-parken-2444673.aspx

Avsaknaden av riktiga parker i Fålhagen gör att jag har åsikter om den största parken nära mig. Jag ser gärna att den utvecklas åt Centralpark-hållet. Att det ska vara möjligt att springa runt parken. Ja, jag vet att man gjort markerade rundor i parken men kanske kunde man göra det lite mer kuperat. Och jag håller med om att det jag hört att stadsparken känns som ett enda stort picnicområde så det går nog att utveckla den till antingen till en picnicoas eller annan typ av vistelse. Att umgås med sina vänner tycker jag är det viktigaste med parken. Förutom att njuta av lugnet i parken.

tisdag 4 juni 2013

Vems uteservering?


Den här jättefina uteplatsen vid Stationsgallerian saknar identitet. Jag tror att det är just det som gör att ingen sitter där. Hur menar jag när jag säger att platsen saknar identitet? Jo, man vet inte vems uteplats det här är. Men en kväll råkade jag gå förbi här och det var varmt ute. Då visade sig att uteplatsen tillhör Tacobaren. Underbart! Jag tycker att det är bra med en somrig uteplats i Fålhagen. Välkommen sommaren, solen och Tacobaren :)!

måndag 3 juni 2013

Lennakattens pump


Hittade ett foto jag tog förra sommaren på Lennakattens pump. Det är något lockande och vackert över järnvägsmiljöer, visst är det?

söndag 2 juni 2013

Flora-Linnéadagen

Sugen på att vara ute i grönskan på nationaldagen? Då kan du passa på att besöka Flora-Linnéa koloniträdgårdsförening som firar Flora-Linnéadagen kl 11-16 med växt- och loppmarknad och café med hembakt. Det är härligt att gå omkring där bland alla blommor så här års.

lördag 1 juni 2013

Uppsala 86ers och McMahon


Jag tror att den här fålhagenbon kommer att åka till Friends arena för första gången när det är dags för årets final i amerikansk fotboll för det verkar finnas goda förutsättningar för att Uppsala 86ers går långt i slutspel i år. Den här säsongen spelar inte Uppsala 86ers sina hemmamatcher på Österängs IP utan jag måste ta mig till Studenternas för att se kvalitetsfotboll för det kommer det att bli när den NFL-meriterande QB:n kommer att bära Uppsala 86ers på sina erfarna axlar. Med en mycket övertygande vinst i en träningsmatch mot Stockholm Mean Machines har åtminstone mina förväntningar höjts. I år smäller det! Lycka till Uppsala 86ers med säsongen 2013. Nu kör vi! Jag kommer att se alla hemmamatcher.

Texten ovan skrev jag direkt efter träningsmatchen. Ni förstår min chock över att NFL-QB:n kommer att vara borta hela säsongen på grund av en knäskada :(. Mycket tråkigt! Men...ett riktigt lag klarar av missöden och blir starkare utav dem, eller hur 86ers? Nu kör vi!

Förresten, om ni ska till Studenternas så räkna med att det kan bli broöppning just då så ha lite marginaler så ni inte råkar ut för det som jag gjorde här...