torsdag 31 maj 2012

Lärarjobb i Fålhagen


Har du nyligen blivit överflödig eller om du vill satsa på att jobba som lärare och forma din egen framtid så kan du söka jobb som slöjdlärare på Almtunskolan här i Fålhagen. Det är alltid svårt att hitta behöriga slöjdlärare så om du har kompetensen ska du höra av dig till skolan. Läs mer om tjänsten här:
http://www.uppsala.se/sv/Foretagarbete/Arbetsmarknad--sysselsattning/Lediga-jobb/Sok-lediga-jobb/?jid=15129





onsdag 30 maj 2012

Vilken helg i Fålhagen!





Vilken underbar helg det var i Fålhagen! Syrenerna blomstrade överallt och spred färg över hela stadsdelen. I helgen badade Fålhagen i solsken. Fålhagenborna drabbades av soleufori och det solades över allt, på balkongerna, gräsmattorna och i parkerna. Jag var tvungen att äta lite glass för det var verkligen varmt! 

Vår kanin var utslagen hela dagen. Hon tyckte nog att det var alldels för varmt i helgen. Jag hoppas att solen och värmen kommer tillbak snart...










tisdag 29 maj 2012

Springa i Fålhagen


Äntligen har jag hittat en trevlig löprunda runt hela Fålhagen. Sträckan blir mellan 8,6 och 9 km beroende på hur man springer. Mycket av löpningen sker på mjukt underlag vilket är jätteskönt. Jag startar i korsningen Väderkvarnsgatan och Ymergatan. Det är där du ser den gröna playknappen. Först springer jag i Frodeparken och därifrån vidare till Fålhagens IP där det blir 1,5 varv runt stigen innan det är dags att ta sig till Hammarbygatan. Runt Gungstagatan och backarna  och rakt in i skogen och sedan längst en "stig" mellan husen och gamla E4an. Därefter springer jag in i kolonniområdet och därifrån vidare till Österängs IP. Jag springer genom skolgården. Den här rundan har härlig känsla av terränglöpning mitt i Fålhagen.  Ett varv runt IP och sedan rakt ner mot Vaksala torg. Om man vill så kan man därefter springa på perrongen, ner till Strandbokilen och sedan tillbaka samma väg som man började resan på. Det är en underbar naturresa runt Fålhagen. 

Mitt i Fålhagen har börjat drömma om ett marathonlopp i Istanbul men måste komma igång med träningen för ett marathonlopp är ingenting man springer utan att ha tränat. Inte om man planerat att springa fler gånger :). Är du intresserad av att springa tillsammans med mig så kan du väl mail mig på mittifalhagen@gmail.com. Jag ska springa rundan på bilden varje måndag kl. 18 hela juni med start den 4 juni.























måndag 28 maj 2012

Väpnat rån i Fålhagen

Jösses vad det händer i Fålhagen nu. Väpnat rån på Sivia Trafikskola. Kanske är det så att Uppsala håller på att bli en storstad. Är det verkligen så att man inte kan vara en storstad utan obehagliga rån, eller?
Här är länken till nyheten: http://www.unt.se/uppsala/vapnat-ran-vid-sivia-torg-1758037.aspx

Plastisen och Vaksala torg





Jag gillar kreativa människor, såna som ser möjligheter när någonting inte fungerar som det ska. Någon har nog tänkt till ordentligt för kommer ni ihåg plastisen på Vaksala torg som ingen åkte på därför att det inte gick. Man kunde inte glida utan man sprang på plastisen. Plastisen har återuppstått som molekylerna ur askan. Plastisen ska fungera som dansbana mellan parksnäckan och studenternas. Man kan tydligen dansa många olika typer av danser där stod det i Uppsalatidningen. Kul att man hittar nya användningsområden för fd plastisen på Vaksala torg. Huruvida man tänker köra isdans på den nya banan vet jag inte.


söndag 27 maj 2012

Nya skyltar för cyklister



Tekniska problem med bilden. Det mesta har blivit bättre på Blogger men jag har haft problem med ladda upp bilder. Det är tråkigt för en blogg behöver ju en eller fler bilder för annars blir det tråkigt. Det här inlägget skulle ha haft en bild på de nya cykelskyltarna som kommunen placerat ut även i Fålhagen. Tyvärr så är den bilden spårlöst borta i sajberrymden. Det tycker jag är inte jättebra!

Jag har lärt mig att det är över en kilometer till centrum från Fålhagens IP. UNT skrev en hel artikel om de nya skyltarna och nu är väl utmaningen att vi ska följa dem, både vi som bor i Fålhagen och de som bara ska cykla genom Uppsalas trevligaste stadsdel. Det är inte lätt att vara cyklist i Uppsala för man tvingas ofta dela vägbanor med bilister. I Fålhagen är korsningen Vaksalagatan och Väderkvarnsgatan livsfarlig för cyklister. Ändå väljer folk att cykla där. Varför lockar inte de befintliga cykelvägarna oss till dem? Det är en svår fråga och jag har nog inget svar på det. Vad ni än gör så cykla försiktigt och ha på er hjälmen.


Artikeln och kommentarerna hittar du här:
http://www.unt.se/uppsala/uppsala-satsar-pa-cykeltrafiken-1753521.aspx

lördag 26 maj 2012

Polis i Fålhagen

Ett tag var jag frustrerad över att bloggers appversion inte var användarvänlig. Men nu tycker jag att man lyckats bra. En fungerande app garanterar fler liveinlägg:). Kul.

Det är inte så ofta jag ser poliser i Fålhagen. Ja,det finns liksom inte någon anledning till det.  Men alldeles nyss såg jag två polisbilar och tre poliser i korsningen Väderkvarnsgatan och Hjalmar Brantingsgatan. Undrar om händelsen dyker upp i UNT imorgon.


Posta ett brev mitt i Fålhagen

Papperskorgar är en bristvara i Fålhagen och ändå är det väldigt rent i Fålhagen. Det tycker fålhagenborna är jätteduktiga på. Att städa efter sig. Underbart! Här på Gungstagatan hittade jag en "bortglömd" brevlåda. Vill du posta ett brev mitt i Fålhagen så ta dig till Gungstagatan. Brevlådan töms på vardagar kl. 10.

I Brevlådan på Väderkvarnsgatan har någon klistrat in en dekal med "Vaken.se" på. Man ser inte dekalen förran man faktiskt ska posta ett brev. Först trodde jag att det var någon religiös rörelse men det visade sig vara en grupp för de konspiratoriska. De som inte tror på de statliga förklaringarna om diverse saker. Fascinerande. Förra helgen läste jag i UNT om någonting intressant, nämligen om kritiken mot Palmeutredningen. Det kanske skulle vara någonting för vaken.se att ta itu med.

Var hittar man fler brevlådor i Fålhagen?

fredag 25 maj 2012

Trädgårdstider



Sommaren har äntligen kommit till Fålhagen och självklart har jag börjat mina fålhagenpromenader. Det är så underbart att se hur vackra trädgårdar det finns i Fålhagen. Här är det någon som saxat till det riktigt snyggt och gruset är i ordning också. Har du en fin trädgård eller tycker att grannen har en fin trädgård med blommor, mogna fruktträd eller dylikt så maila gärna oss så skriver jag om trädgården.

torsdag 24 maj 2012

Lechevideo





I fjol skrev jag en sommarserie om några lechehus i Fålhagen. Jag tyckte att det var intressant att springa runt i Fålhagen och titta på Leches olika lösningar. En del av lechehusen är riktigt snygga! I år har jag lekt med Photo story och därför blir det en lechevideo om Fålhagen dagen före löningen. Det är lite småfel här och där. Beklagar det. Annars så blev ju husen ännu häftigare med lite Photo story-effekter :). Tyvärr så tog en evighet att ladda upp filen.

onsdag 23 maj 2012

Gallerian Asien


Jag tittar på Göta kanal 1 och totalnjuter av tillvaron. Kanske har det med rosé, sushi och choklad att göra. Tvättmaskinen är också igång och så har man sina gallerian asien-tofflor på sig. Underbart. På tal om Gallerian Asien så flyttar de från Väderkvarnsgatan till en annan adress. Jag vet inte vart de flyttar men trots att de nu lämnar Fålhagen så finns de på nätet, glöm inte det. Läs mer om flytten och verksamheten på http://www.gallerianasien.se/2012/05/13/krokiga-v%C3%A4gar-9517239

tisdag 22 maj 2012

Fin park i Boländerna

Nu ska jag vänstra lite med Fålhagen genom att skriva om en park i Boländerna. Men den ligger ju faktiskt precis på gränsen till Fålhagen. Jag pratar om parken som finns längs Lennakattens spår, alltså mellan järnvägsspåren och Bergsbrunnagatan. Det finns ju en park på Fålhagensidan där också, men parkdelen som är på Bolandssidan är mycket mysigare upptäckte jag tidigare i veckan. Nu på våren är det fullt av fåglar som kvittrar där, och fjärilar som flyger. Och gräset är frodigare än på Fålhagensidan, och det finns även mer blommor på marken. Jättemysigt! Testa själva :).

måndag 21 maj 2012

BMX i Fålhagen

Förra helgen hade vi helt plötsligt massor med tid över för att promenera runt i Fålhagen. Jag upptäckte den här lilla BMX-banan i Fålhagen. Dit ska jag med min mountainbike och köra så fort handleden och axeln tillåter det. Jag ramlade ju med inlines när jag åkte på katedralunderlaget utanför UKK. Inte så bra. Men så fort jag är hel så ska jag till BMX-banan. Just nu är det lite besvärligt att skriva på datorn också och det är inte så bra.

söndag 20 maj 2012

3 arbetstillfällen på Almtunaskolan

Det är en hemsk fördom att lärare skulle dricka kaffe mest hela dagarna och däremellan ha man olika lovdagar som gör att själva undervisningen blir lidade och eleverna inte lär sig någonting i skolan. Kunskap är så mycket mer än bara fakta. Kunskap är att tänka rätt. Jag tycker att  viktigare än råkunskap är att man lyckas uppmuntra elevernas nyfikenhet att själva lära sig relevanta saker. Jag har nyligen läst några intressanta engelska uppsatser som får en verkligen tänka på hur små detaljer, att man ser någon i sin vardag kan vara oerhört värdefulla för individen. Det är väldigt lätt att glömma bort den delen av läraryrket när man känner sig stressad.

Nu från det allmänna babblandet till saken. Det finns tre stycken lediga jobb på Almtunaskolan med start i höst. Om du är utbildad lärare 1-6, förskolelärare eller fritidspedagog så tycker jag att du ska skicka in din ansökan. Det ska du göra idag eftersom det är sista ansökningsdag idag:

Fritidspedagog:
http://uppsala.powerinit.com/Data/jp/Public/JobPosition.aspx?Id=15047

Förskolelärare:
http://uppsala.powerinit.com/Data/jp/Public/JobPosition.aspx?Id=15049

Lärare 1-6:
http://uppsala.powerinit.com/Data/jp/Public/JobPosition.aspx?Id=15046

Eftersom jag är själv en utbildad, och inom kort legitimerad lärare, så vill jag att endast personer med relevant utbildning söker dessa jobb för annars kommer lärarlönerna aldrig att höjas ordentligt. Så länge mannen på gatan kan hoppa in och vikariera och jobba som lärare så har vi ett rejält yrkesproblem.






lördag 19 maj 2012

Vårkänslor i Gunsta backar



Nu när våren har kommit igång ordentligt är det härligt att ta sin tillflykt till de naturområden som finns i Fålhagen, till exempel till Gunsta backar. Längst upp, mot Tycho Hedéns väg finns en tät lövskog. Har ni testat att gå in i den? Bara man tränger sig förbi det första slyet kommer man in i en härlig lövskog, som ni ser på bilden. Där växer bland annat körsbärsträd och lönn. Även på gräsmattorna ser man vårtecken. Här och där sticker naturliga klipphällar upp, och där ser man små örter som fetknopp, röllika, mm växa upp. Mycket intressantare och finare än den gräsmatta man envisats med att lägga över allt en gång i tiden.

fredag 18 maj 2012

Ny fastighetsmäklare synlig i Fålhagen

De senaste veckorna har man ofta kunnat se en svart bil med texten roi fastighetsmäkleri stå parkerad på olika platser i Fålhagen. Självklart blir man ju nyfiken, och nu har jag äntligen haft tid att kolla upp företaget. Det är en ny mäklarfirma i Uppsala som bildades så sent som februari 2012 (enligt Ratsit)! ROI står för Return On Investment. Coolt namn! Två av delägarna kommer från Widerlöv & co. Känslan jag får av företaget är att det är nytänkande och fräscht och kommer att lyckas bra. De har redan haft flera visningar i Fålhagen. Deras kontor är dock inte i Fålhagen, utan på Torngatan 44. Men jag tror att vi kommer få se mycket av dem i Fålhagen framöver.

torsdag 17 maj 2012

Sivia torg ska rustas upp!

Nu verkar det som att Sivia torg faktiskt ska rustas upp! Jag hörde igår kväll på 24UNT att Rikshem och Uppsala kommun har tecknat ett avtal om att 1400 nya hyresrätter ska byggas i Uppsala, och ca 50 av dem kommer att byggas på Sivia torg. Detta kommer att ske genom att nya våningar byggs på det befintliga huset. Samtidigt pratar man även om att glasa in fasaderna och att ersätta parkeringen med en grönyta. Det låter som ett stort lyft för det betongkomplex som står där idag! Det ser vi fram emot, så att Fålhagen förskönas ytterligare. Ja, en kompis trodde ju en gång att vi hade flyttat till ett ghetto när det första vi passerade på vägen hem till oss var Sivia torg:). På Rikshems hemsida beskrivs huset i mycket finare ordalag: http://www.rikshem.se/HSO/Area/area_info_cm.aspx?cmguid=90f888ba-4aa6-4857-bcbd-a1860947d879, men om jag får gissa kommer beskrivningen att bli ännu mer positiv när upprustningen har skett.

onsdag 16 maj 2012

En snigel och gårdshare


Då var det dags för ett lite annorlunda blogginlägg. Jag är ingen snigelspecialist men det var svårt att inte se en snigel som var så här gul. Jag har ingen aning om vad det är för snigel. Någon som vet? Annars så har jag sett gårdsharen väldigt ofta på sistone. Undrar om det är harungar på G. Det är konstigt för jag har alltid bara sett stora harar här i Fålhagen. Hur gör de? Eller flyttar de bara in hit när de blivit vuxna. Jag förstår inte. Haren på bilden är från Botaniska.


tisdag 15 maj 2012

Farlig genväg för cyklister

På bilden ser ni en av cykelparkeringarna på Fålhagensidan av stationen. Den ligger ganska långt söder om Centralpassagen. Det är dumt att det inte finns fler undergångar under spåren så att man snabbt kan ta sig till och från spåret. Man har ju byggt väldigt långa perronger, och vad händer om en cyklist parkerar sin cykel här och ser sitt tåg stå inne på perrongen? Inte hinner man springa via Centralpassagen då? Nej, alltför många lär ju gena över spåret istället, med stor livsfara som följd. Jag kommer inte våga stå och titta där när parkeringen börjar användas...

måndag 14 maj 2012

Uppsala Pride 2012 - FP och LUF får inte vara med


De sexuella minoriteterna är väldigt accepterade här i Fålhagen. RFSU har till och med en samlingslokal här i Uppsalas trevligaste stadsdel. Det är därför jag tycker att Uppsala Prides samordningsgrupp fattat ett mycket kortsiktigt beslut om att utesluta LUF occh FP från årets Pride. Med det beslutet utesluter man många fålhagenbor från årets Uppsala Pride eftersom Miljöpartiet (helt rätt enligt mig) hoppar av Uppsala Pride.  Folkpartiet fick över 10% och Miljöpartiet fick 17% av rösterna i Fålhagen vid senaste riksdagsvalet.

Jag är liberal av mig och väldigt tillåtande för  åsikter som inte överrensstämmer med mina egna, men jag har svårt med att man utesluter någon som vill delta i Pride eller någon annan tillställning. Jag skulle vilja ställa frågan: Vad vill Uppsala Pride? Vill de kämpa för htbq-personers lika möjligheter i samhället? Då känns inte uteslutningar och snäva världsbilder vad gäller politik som det bästa sättet att gynna den egna minoriteten. 

Tidningen QX skriver på sin hemsida om kampen mellan liberalerna och Uppsala Pride och det verkar som att kampen dem emellan pågått ett bra tag. Ja, kanske handlar uteslutandet om dålig personkemi liberalerna  och Uppsala Pride emellan. Det är synd. Tur är nog att man inte resonerar på samma sätt på riksnivå eftersom Stockholm Pride 2012 ska öppnas av Birgitta Ohlsson och Mona Sahlin. Att ABF sponsrar tillställningen är intressant för det står mycket om att garantera alla samma möjligheter oberoende kulturell bakgrund, bostadsort och ekonomisk situation. Ja, det står ingenting om att samma möjligheter ska strävas efter oavsett politisk åsikt och Uppsala Pride skriver om sina politiska värderingar och använder sig av ordet kamp. Visst är politiken en viktig del av större acceptans av hbtq-personer och just därför kan man inte utesluta ett visst parti. Alla måste vara med. När de sexuella preferenserna inte längre spelar roll för t.ex. någons anställningsbarhet eller livsmöjligheter, då har samhället kommit långt. Men för det krävs någonting som åtminstone ABF borde vara medveten om, nämligen att alla ska få vara med. 

Här har ni länken till Uppsala Prides förklaring till att utesluta LUF och FP:

Om kampen mellan liberalerna och Uppsala Pride: 

Så röstade Fålhagen: 


Själv ska jag delta i FP:s Pride istället eftersom dit är alla välkomna. Till och med fattiga fålhagenliberaler.

.










Intressanta P-skyltar

När jag skulle gå från stationen till Marielundsgatan råkade jag irra in mig på fel väg bland alla byggstaket som satts upp, och kom istället in på Skanskas parkering. Det är inte lätt att förstå skyltarna på parkeringen:). P-kommun tillstånd gissar jag betyder att det bara är kommunanställda som får parkera där? Fast kommunen har ännu inte flyttat in i båghuset, så jag undrar hur ofta kommunanställda behöver parkera där. Jaja, det riktiga problemet kom när jag skulle förstå Skanskas lapp - vem vågar parkera utefter den texten, det känns som att chansen att hitta rätt plats är 50/50? Varför inte bara klistra in en karta istället för text:)?

söndag 13 maj 2012

Cykla för livet

För en vecka sen läste jag i Uppsalatidningen om de platser där flest uppsalacyklister råkar ut för olyckor. Var femte dag sker det en cykelolycka i Uppsala av den kalibern att den hamnar i statistiken.

Naturligtvis koncentrerar jag mig endast på hur det ser ut i Fålhagen och var man ska se upp som cyklist i Uppsalas trevligaste stadsdel.  Den absolut farligaste platsen i Fålhagen är korsningen Väderkvarnsgatan och Vaksalagatan. Jag undrar varför man ska cykla där överhuvudtaget. Det är farligt nog att köra bil där men att cykla där måste vara livsfarligt! Vill du inte bli skadad så ska du inte cykla där. Du bör välja en annan väg!

Det finns två andra gator där det också är farligt att cykla på. Hjalmar Brantingsgatan och Väderkvarnsgatan är två gator där du bör cykla försiktigt. Det är även på de gator där bussar, bilar och cyklar blandas på ett farligt sätt. Än så länge kan man inte se effekter av att cyklisterna tvingas till Norrtäljegatan i och med att man inte erbjudit cyklisterna en bilfripassage via Frodegatan. Det är synd. Jag hoppas att det inte blir fler olyckor.

Tyvärr så verkar det finnas bevis på att platser där cyklister och bilister tvingas dela vägbana eller använda farliga korsningar så blir det fler olyckor. Ett tydligt exempel på det är att korsningen Fålhagsleden och Björkgatan är olycksdrabbad.

Annars är Fålhagen en ofarlig stadsdel. Kom ihåg att cykla försiktigt. Förresten, man behöver inte cykla för att råka ut för olyckor. Jag vurpade ordentligt på den fina betongen vid UKK. Lyckligtvis hade jag en cykelhjälm på mig. Cykelhjälm är lite grand som en brandvarnare. Man tror inte att den behövs förrän någonting händer. Tänk på att du inte är odödlig när du cyklar. De flesta cykelolyckor är trots allt singelolyckor:
 http://www.dn.se/nyheter/sverige/fler-skadas-i-cykelolyckor-an-i-bilolyckor


lördag 12 maj 2012

Katedralputs och inlines

Nu när man lyckats befria stora delar av Fålhagen och Uppsala från grus, är det dags att skriva ett inlinesinlägg. Jag har tidigare berömt Hjalmar Brantingsgatan för dess asfalt och farthinderhopp :). Förra året skrev jag även hur otroligt bra betongen var utanför UKK på Vaksala torgs sida inlinesåkning! Underbart att glida fram där och där kan man faktiskt allt som oftast glida utan att bli störd. Det finns ingenting mer störande än att åka baklänges och upptäcka att det kommer en bil eller en förvirrad fotgängare som man mer stor sannolikhet kommer att krocka med om man inte vidtar väjningsåtgärder?Vid UKK kan man glida i fred. Det är jätteskönt! Dessutom speglas åkningen från glasväggarna så att man kan se hur ens åkning ser ut i IRL. Det är bra för annars har man ingen aning om det hela. Den 29 april gled jag utanför UKK och upptäckte en massa människor där inne som höll på att montera en scen. De måste ha blivit lika överraskade som jag. Man glider relativt nära glasväggen när man kör i hög fart. En varning: Kör inte för nära för då kommer du att krocka med småljusen på marken.

Ett annat ställe som jag gillar att åka på är fontänen vid Resecentrum! Där är betongen otroligt glidvänlig och man kan åka runt fontänen. Det är superroligt.

När jag var på ett dop för några veckor sen så började en person prata om putsen/betongen i gamla kyrkor och hur det behövs specialkunskap för att lyckas med att göra putsen hållbar, så att den inte rasar ner på kyrkobesökare. Det var då jag hörde att putsen också är väldigt len. Det är därför jag döpt betongen utanför UKK och Resecentrum för katedralputs för det är helt underbart inlinesvänligt där. Mer sånt åt inlinesåkare!


fredag 11 maj 2012

Lennakattens nya skylt

Lennakattens nya skylt sitter högt upp vid stationshuset, så den är helt klart skyddad från klotter:). Frågan är om alla kan läsa vad som står så högt upp:)? Men den syns kanske i alla fall på långt håll.

torsdag 10 maj 2012

Invigning av Lennakattens nya stationshus

På lördag invigs Lennakattens nya stationshus, som byggdes i och med ombyggnationen av stationsområdet. Invigningen börjar kl 10 med att vänthallen öppnas. Kl 10.55 anländer första tåget från Faringe. Kl 12 börjar själva invigningsceremonin. Huset invigs av ärkebiskop Anders Wejryd, i egenskap av flitig tågresenär och veterantågsentusiast.

onsdag 9 maj 2012

Glas i rabatten


Det gröna du ser på kortet är inte gräs utan glas! Det var Ulla Svenssons insändare i UNT som gjorde att jag fick veta om detta och det stämmer: man har krossat glas mitt i stan. Om du jobbar på Ackis och någon kommer in på akuten och säger att han (det är nog han) gått på glas utan att det var meningen så ska du tro på honom för det är faktiskt helt möjligt i Fålhagen. Tror inte ni på mig så är det bara att ta en sväng förbi det nya hotellet som för övrigt har öppnat nu. Härligt! Är det bara jag eller är fler som tycker att det inte känns helt ofarligt med såna här mängder glas nära där folk går och kör bil. Jag vet inte. Känns inte bra. Björkarna vid hotellet känns däremot helt rätt :) även om jag tycker att en av björkarna står alldeles för nära hotellfasaden och kommer att behövas kapas inom snar framtid.




tisdag 8 maj 2012

Loppisen på Vaksala torg


Varje lördag under sommarhalvåret är Vaksala torg helt fullt av loppisstånd. Det kommer massor av människor som strosar runt bland stånden i hopp om att fynda. Nu har vi själva provat att sälja saker där. Vi sålde både våra och några kompisars saker, en blandning mellan prydnadssaker, kökssaker, kläder och böcker. Det var kul, men man lärde sig mycket som man borde tänka på till nästa gång också, så jag tänkte dela med mig av våra erfarenheter om ni själva vill delta i loppisen:

- Kom tidigt för att få en plats, vi kom ca kl 9 och fick nog den allra sista platsen
- Bilen ska vara urpackad och bortkörd från torget senast kl 9, annars får man böter (jag hann dock fly från P-vakten ändå).
- Man ska betala 190 kr för sin plats i automaten som finns nära Musikens hus.
- Var beredd på att vissa människor kommer att slänga sig över dina saker redan innan du har hunnit packa upp dem, för att fynda innan någon annan hinner dit. Var beredd på att vara hård mot dem om du vill kunna packa upp i fred. Och tro inte att jag överdriver, tänk istället att det är ca 10 ggr värre än det låter som.
- Ta med en stol, det är jobbigt att stå hela dagen
- Kläder, böcker, och cd-skivor är jättesvårt att sälja

Lycka till :)

måndag 7 maj 2012

Idrottsplats Vaksala torg

Vaksala torg är mycket mer än bara loppis på lördagar och fruktdoft som hänger över torget nu när våren är här och fruktståndet är på plats. Idrottsevenmang håller på att etablerade sig som en del av livet på Vaksala torg. Vi har redan Rally Uppsala och beachvolleyboll som kommer till Vaksala torg år efter år. Härligt med idrott. På lördag den 12 maj firar Upplands idrottsförbund sin 100-åriga resa och de ska ha aktiviteter på Vaksala torg mellan kl.10 och 16. Går man i 2-5:an så kan man testar olika idrotter på Vaksala torg och så kan man träffa stjärnor på plats. Just det, vill du anmäla dig till de olika idrotterna så måste du vara på plats senast kl. 9. Testa någonting som du inte testat förut. Enda kravet är att du går minst i tvåan och högst i femman. Det kostar ingenting. Läs mer på: http://www.rf.se/RFdistrikt/Uppland/Nyheter/DagsforOlympicDay/.

söndag 6 maj 2012

Speakers' Corner och lampan




Jag försöker fortfarande vänja mig vid det nya Blogger. Fortfarande glömmer jag skriva tags eller rubrik eftersom de ligger så osynligt på sidan. Osynlig är dock inte lampan på Vaksala torg. Det slog mig att platsen kanske inte riktigt lett till fler pratare än men jag tror på platsen på sikt. I lördags fungerade platsen som en samlings- och viloplats för barn och deras föräldrar och det är väl positivt det med. Nu har man skapat en plats med ord som till och med väldigt små barn kan uttala. Det är perfekt att säga att om man tappar bort varandra så ses vi vid lampan. Perfekt!









lördag 5 maj 2012

Trafikljusen i en korsning...


Korsningen Strandbodkilen och Väderkvarnsgatan är just nu en besvärlig korsning för fotgängare. Oavsett hur eller vad man trycker för att få grönt så har jag bara lyckats få grönt för cyklister, trots att jag varit fotgängare. Mycket skumt. Det är lite läskigt att ta sig över när man börjat gå över vägen med grönt ljus för cyklister och så blir det rött helt plötsligt. Intressant. Bilisterna undrar säkerligen också vad stackars fotgängare håller på med. Jag bara väntar på någon bilist ska tuta när jag går över Väderkvarnsgatan. Nej, är det någonting fel med trafikljusen i korsningen eller är detta en användarrelaterad fråga?

fredag 4 maj 2012

Premiärkvällen på Radisson Blu

Igår kväll var det premiärkväll på Radisson Blu i Fålhagen. Vi gick förstås dit för att titta på hur hotellet ser ut inuti. Det var lite svårt att hitta dörren när man kom från Centralpassagen (tips, gå runt hörnet), men så fort vi kom in kom en servitris fram och gav oss champagne, vilket var en väldigt trevlig och mycket god överraskning:).

Nedervåningen var väldigt mysig med sina olika möbelgrupper och små glasfåglar och andra prydnadsdjur, för att inte tala om de fina runda lamporna i olika färger. Nästa våning med konferensrummen var dock väldigt lik alla andra konferensvåningar man sett.

En rolig detalj var en konstutställning vars text jag har fotat här nedan. Det är en konstnär som har gjort fotomontage med olika arter som har två saker gemensamt: de är Upplands landskapsarter och de är mer eller mindre utrotningshotade. Vernissagen är 15 maj.

torsdag 3 maj 2012

Gallerian Asien på Väderkvarnsgatan

Det händer i Fålhagen. Nya affärer poppar upp. Först upptäckte vi Linneas skafferi i korsningen Ymergatan och S:t Göransgatan och i lördags upptäckte jag en ny affär i korsningen Ymergatan och Väderkvarnsgatan. Affären heter Gallerian Asien. Naturligtvis gick jag in där och tittade runt. Vad hittade jag då i affären? Jo, jag såg att man kan köpa kinesiska möbler, te, tofflor och mycket mer. Om du letar efter någonting speciellt så kan Gallerian Asien hjälpa dig att hitta det lilla extra. Lite annorlunda och ovanligt som inte finns i alla hem.

Jag föll för tofflorna på bilden eftersom de matchar vårt nya badrum. Gallerian Asiens lokal är jättemysig och jag måste säga att lokalen är härligt färgglad. Gallerian Asien på Väderkvarnsgatan har öppet torsdag och fredag mellan 11 och 19. På lördagar har affären öppet mellan 10 och 15. Vill du tjuvkika vad mer som finns så hittar du mer på den här hemsidan: http://www.gallerianasien.se/