söndag 27 september 2009

Oktoberfest på Vaksala torg















Det var en tuff dag igår för den började tidigt på Stockholm Beer & Whiskey-festivalen. Efter en hel dags drickande där var det då dags att åka hem och besöka Oktoberfesten på Vaksala torg. Det var trevligt där, även om det stundtals var lite farligt på dansgolvet bland folk som var mer överfriskade än mig :). Musikvalet inne i tältet var bra för det är väldigt lätt skapa bra stämning med Bon Jovis låtar. Kanske inte den typen av musik som jag direkt kopplar ihop med en oktoberfest men bra var det.

Att komma till en oktoberfest från Stockholm Beer & Whiskey-festival bjöd på en riktig kulturchock! Från att ha kunnat dricka hundratals olika smaker var man åter tillbaka i verkligheten. Det fanns två olika öl att välja mellan: Spendrups och Paulander. Jag gillar inte veteöl men Paulander var helt OK och man kunde inte ha gissat den hade en alkoholstyrka på 6% för den smakade mycket mesigare.

Kvällens höjdpunkt var dock dansbandet Janssons frestelse som spelade underbar dansbandsmusik och andra bra låtar i Musikens hus. Eller vad sägs om "Jag vill vara din Margareta" eller "Blue Hawaii". Helt underbart!

Bildtext:
högst upp - Janssons frestelse
längst ner - tältet


fredag 25 september 2009

Lyckan

Idag var jag på promenad för att utforska de östra delarna av Fålhagen, och hittade då den enormt idylliska Hammarbygatan. Det var som ett Wisteria Lane (fast mycket mysigare) fyllt av söta små hus med vackra trädgårdar. Och mitt i alltihop låg det lilla kvarteret Lyckan. Kan det bli mer Astrid Lindgren-aktigt mitt i en stad?

Hur som helst så råkar jag veta att på söndag är det loppis i Lyckan. Så om någon vill fynda prylar och samtidigt titta på detta fina område, så bege er dit mellan 12 och 15: http://www.lokus.se/Exp_SearchKopSalj_all.asp?cgProductId=3820614

Sedan såg jag även affischer om att Bengts Nöjesfält kommer till Fålhagens IP denna helg, faktiskt redan idag!

Sushi

Foto: barron (Creative commons)
För att fira att min helg ovanligt nog började redan på en torsdag så föreslog jag att vi skulle äta middag på Ayakos Sushi här i Fålhagen. Det var ett bra beslut, för de hade väldigt god sushi. Hur kan något så gott även vara så nyttigt :). De hade även ganska mycket att välja på i menyn. Det blir nog take away därifrån nästa gång vi inte orkar laga middag.

Något mer onyttigt inträffar i Fålhagen imorgon, nämligen oktoberfesten som jag även har skrivit om tidigare. Dit måste man ju nästan gå...

tisdag 22 september 2009

Flygbränsle mitt i stan

Idag när jag gick till jobbet så passerade jag som vanligt under bygget vid Strandbodkilen. När jag skulle gå in i gångtunneln under järnvägen så lade jag märke till att ett tåg stod stilla uppe på bron. Och det såg ut att vara lastat med flygbränsle. Känns ju sådär lagom tryggt när arbetarna håller på med alla slags maskiner och ibland svetsar mm på marken under... Jag vet ju att det passerar en hel del flygbränsle genom Uppsala på väg till Arlanda (se tex Gävle hamns hemsida ), men det är först när man ser det själv som man börjar tänka på riskerna. Jag har dock hört att det mesta körs igenom på natten, av förklarliga skäl.

onsdag 16 september 2009

Chihuahua vs. en stor katt




















Jag vågade inte ta fram min mobilkamera när jag såg en helt galen händelse häromdagen. Därför har jag lånat en bild från Wikipedia. På bilden ser man en Chihuahua. En tjej var ute och rastade sin Chihuahua när en jättestor katt dök upp från buskarna. Hunden blev jätterädd och ägarinnan var tvungen att plocka upp hunden så att katten inte skulle attackera stackars hunden. Det kan inte vara lätt att vara en så liten hund när till och med katterna misstar en för en råtta. Livet är inte lätt! Kanske borde man införa Gucci-krav på alla Chihuahua-ägare så att man lätt kan plocka upp sin hund och stoppa den i en Gucci-bag :).

lördag 12 september 2009

Den stressade stadsdelen?




















Igår såg jag detta i Fålhagen. Någon hade glömt sin kladdkaka på bagageluckan. Eller är det kanske så att en annan person använt bagageluckan som papperkorg? Om det är så att man glömt sin kladdkaka på bagageluckan så misstänker jag att man aldrig kommer på att man gjort det. Skulle det visa sig att någon använt bilen som papperskorg så har jag full förståelse för den personen också för det finns absolut inga papperskorgar här i Fålhagen! Jag funderar på att mata in alla Fålhagens papperskorgar på Google Earth. Jag tycker dock att det är väldigt rent här jämfört med många andra stadsdelar, kanske beror det på att det inte finns möjlighet för folkat missa papperkorgen när de ska kasta nåt.

torsdag 10 september 2009















Jag tycker att svaret någon skrivit på vagnlappen är rätt så intressant. Vad då försökt ta den med sig? Det måste vara någon som vet att vagnen kommer från bolaget, kanske är det rent av personen som tagit med sig vagnen därifrån och medan vagnen stått där så har någon satt fast den med ett cykellås. Spännande! Den 15 september närmar sig med stora steg.

tisdag 8 september 2009




















Denna vagn är en kundvagn! Den har stått på gården sedan början av sommaren. Min flickvän skrev om den i första inlägget här på bloggen. Att se en kundvagn på gården är väldigt sällsynt. Jag är mer van att ser "bortglömda" kundvagnar i Flogsta där man använde dem för att förflytta saker mellan husen. De är väldigt praktiska och så har jag hört att de är väldigt dyra att köpa. Det ska bli spännande att se om kundvagnen försvinner före det utsatta datumet. Jag är inte så säker på det eftersom den röda bilen fick stå på gatan hur länge som helst! Varför skulle då inte en kundvagn få stå där? Jaja, vi får väl se. Intressant!

måndag 7 september 2009

Oktoberfest på Vaksala torg!



Det blir en oktoberfest på Vaksala torg i år, även om det inte såg ut som det i somras. Festen blir redan 25-26 september! Jag som trodde man hade oktoberfest i oktober...? Man kan köpa biljetter på Ticnet, och man kan läsa lite mer om festen här: http://www.oktoberfesten.se/

Jag har tidigare varit på Oktoberfesten i Enköping och kan skvallra om att de har ett bra koncept med god mat och bra stämning.